03. Societatile comerciale

//03. Societatile comerciale

03. Societatile comerciale

Legea nr. 31/1990, republicată şi adăugată, privind funcţionarea societăţilor comerciale din România prevede posibilitatea desfăşurării activităţilor de comerţ pentru următoarele tipuri:  societăţi comerciale cu răspundere limitată; societăţi comerciale în nume colectiv; societăţi comerciale pe acţiuni; societăţi comerciale în comandită simplă; societăţi comerciale cu comandită pe acţiuni.

  1. Societatea comercială cu răspundere limitată (S.R.L.) îşi garantează obligaţiile sociale cu propriul său patrimoniu social, iar răspunderea asociaţilor (care pot fi în număr maxim de 50) este limitată la valoarea aportului social adus, adică a părţii sociale cu care au contribuit la formarea capitalului societăţii.

La înfiinţarea unei astfel de societăţi comerciale este obligatorie întocmirea unui statut şi a unui contract de asociere, iar organul de conducere este adunarea generală a asociaţilor, dar societatea poate fi administrată de unul sau mai mulţi manageri numiţi de către asociaţii care controlează majoritatea absolută a capitalului social.

Dizolvarea unei societăţi cu răspundere limitată se poate datora următoarelor aspecte: expirarea duratei de funcţionare, reducerea capitalului social sub limita minimă legală sau datorită hotărârii adunării generale.

Mai departe…

By | 2019-01-29T01:21:51+00:00 noiembrie 8th, 2018|Categories: Economia comertului|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment