Masa fereastra solara

//Masa fereastra solara

Masa fereastra solara

Marjan Van Aubel, inventatoare și designer de panouri solare, a proiectat o fereastră și o masă care produc energie electrică pentru telefon. Acum, ea vrea să integreze celulele solare în tot felul de materiale și obiecte.

Marjan Van Aubel vrea să transforme fiecare suprafață a casei tale într-o sursă de energie verde. Designerul olandez crede că mesele sau ferestrele nu trebuie să fie inerte, așa că și-a construit unele la care îți poți încărca telefonul. Mesele și ferestrele ”curente” (denumite de inventatoare, ”current table” și ”currant window”) create de Marjan, sunt realizate din celule solare care se folosesc de culoare pentru a genera energie electrică. “Masa este spațiul gol, o suprafață care nu este foarte folosită și am văzut potențialul de a fi o sursă de energie independentă oriunde doriți”, spune ea.
Van Aubel și-a dezvoltat idea cu celulele solare sensibile la culori în timp ce își pregătea disertația în design de produs la Royal College of Art din Londra. Celulele folosesc proprietățile culorii pentru a crea un curent, cum ar fi fotosinteza. Culorile diferite oferă diferite niveluri de putere: portocaliu este cel mai eficient și albastru este printre cele mai slabe.

Fereastra lui Van Aubel este realizată din vitralii viu colorate și este scalabilă, deoarece o suprafață mai mare echivalează cu mai multă energie.

Current table 2.0 a fost dezvoltată în colaborare cu inginerul Peter Krige. Nanoparticule de oxid de titan au fost integrate în sticla vopsită în portocaliu. Culoarea ajută particulele să absoarbă toată lumina ambientală. Apoi eliberează electroni, creând un curent care este stocat într-o baterie. În acest fel, masa funcționează și sub lumină difuză – și nu trebuie să fie în aer liber pentru a genera energie. Puteți conecta o aplicație la masă, pentru a urmări cantitatea de energie pe care o stochează și pentru a afla când și unde funcționează cel mai bine.

Pentru fabricarea acestor produse la scară largă, Van Aubel a înființat Caventou în 2015, o companie care lucrează pentru a integra tehnologia solară în viața noastră de zi cu zi.

“Am fost întotdeauna fascinați de celulele solare, deoarece ele iau lumina soarelui – care este gratuită și disponibilă pentru toată lumea – și o transformă în electricitate”, spune ea. Piesele sale au fost expuse în Muzeul de Design V & A și Londra și a fost numită și Designerul viitorului 2017 pentru lumina de cristal cu celule solare, în colaborare cu Swarovski și Design Miami.

Echipa incluzivbussineshub.ro

By | 2018-07-17T22:59:18+00:00 iulie 17th, 2018|Categories: Dezvoltare durabila|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment