03. Sistemul de codificare cu bare

//03. Sistemul de codificare cu bare

03. Sistemul de codificare cu bare

Presiunea concurenţei într-o economie de piaţă aduce în atenţia managerilor soluţiile de creştere a productivităţii muncii. Toate practicile moderne de management au nevoie de informaţii exacte şi este mai mult decât necesar să cunoaştem exact stocurile, fluxurile productive şi calitatea lor, şi toate acestea în timp real, deoarece acurateţea şi actualitatea informaţiilor sunt vitale în procesul decizional.

Modalitatea de reprezentare grafică a caracterelor numerice sau alfanumerice prin alternarea unor bare albe şi negre, cu dimensiuni predefinite, se numeşte cod cu bare.

Codul cu bare pune la dispoziţia utilizatorilor o metodă de introducere automată a datelor în sistemul informatic, cu o viteză şi o acurateţe deosebite, lucru practic imposibil de realizat prin culegerea manuală a datelor. Domeniile în care se regăsesc aplicaţii ale codului cu bare sunt numeroase, amintim aici doar industria, comerţul cu produse şi servicii, administraţia publică, etc. Aplicaţiile ce ţin de sfera comerţului sunt vânzarea en-detail, reţelele de distribuţie, recepţia produselor, inventarul şi controlul stocurilor, organizarea depozitelor, asigurarea calităţii, service în teritoriu, transporturi şi expediţii etc.

Mai departe…

By | 2019-01-28T23:20:57+02:00 decembrie 7th, 2018|Categories: Calitatea produselor si protectia consumatorului|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment